19 mei 2007

Wat is "Happy Bondage"?

Kan je je nog herinneren hoeveel plezier je als kind beleefde met een stuk touw…

Dat stuk touw prikkelde jouw fantasie, al gauw waren er cowboys en uiteraard indianen, er was een dief ontsnapt of de prinses werd gevangen gehouden door een machtige slechterik… Wat het scenario ook was, het kwam er steeds op neer dat sommige van ons anderen moesten te pakken krijgen en vasthouden of dat iemand moest bevrijd worden of zelf moest proberen te ontsnappen.

Toen je die kinderlijke fantasieën stilaan ontgroeide, verdween ook langzaam de gelegenheid om met dat touw te spelen. Af en toe waren er nog wel die spelletjes in de jeugdbeweging en wat later tijdens de studentenjaren, werden er ook wel wat ‘practical jokes’ uitgehaald, maar daarbuiten was de tijd van “onnozel doen” voorbij.

“Happy Bondage” beschouwt bondage als een hobby, en die verdwijnt niet met het ouder worden, integendeel… Een hobby moet je koesteren, want wat je graag doet, maakt je gelukkig. Sporten, dansen, zingen, postzegels verzamelen, computeren, lezen, schrijven, acteren, fietsen, schilderen, tekenen, knutselen, ….
Al wat je als kind boeide, kan je als volwassene blijven doen, als hobby, en soms zelfs als je beroep.

Bondage hoort daar niet bij, het is voor veel mensen een “vergeten” of “verborgen” hobby, maar af en toe vinden mensen deze hobby terug door een toevallige ontmoeting met iemand die er blijkbaar net zoveel plezier aan beleeft als henzelf. “Happy Bondage” vertelt en toont bondage ervaringen van iedereen die daar plezier aan beleeft. Ervaringen van mijzelf, van vrienden , van hun vrienden …, en van jou.

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor mij is bondage een vergeten hobby geweest, tot ik iemand leerde kennen die me deed herontdekken hoe leuk het kan zijn om iemand vast te binden en alle spelletjes die erbij horen uit te voeren. Bedankt hè ;-)